Indonézia Sumatra Giling Basah – divoké srdce kávy
Táto arabika pochádza z malých fariem v horských oblastiach Aceh a Lintong na severe Sumatry. Ručne zbieraná káva rastie v tieni iných stromov a spracováva sa tradičnou metódou giling basah – kombináciou mokrého a suchého spôsobu. Vďaka tomu má káva plné telo, nízku aciditu a výraznú arómu.
Chuťový profil
Vo vašej šálke objavíte lesné tóny, chuť húb, cédra, dymu a čokolády, podčiarknuté korenistými nuansami škorice, muškátového orieška a kardamónu. Sumatra ponúka silný, hutný zážitok s typickým bylinným dozvukom – ideálna pre milovníkov divokých chutí.
Benefity
- Výrazný chuťový profil plný exotických tónov
- Tradičné spracovanie giling basah pre unikátny charakter
- Plné telo a nízka acidita – jemná pre žalúdok
- Ručný zber a starostlivé triedenie zŕn
Pôvod a spracovanie
Káva rastie na severe Sumatry v nadmorskej výške 750–1600 m n. m., v oblastiach Aceh a Lintong. Spracováva sa tradičnou metódou giling basah, ktorá kombinuje mokré a suché techniky, čím vzniká nezameniteľná chuť s plným telom a nízkou kyslosťou.

Vhodná príprava:
Espresso (pákové aj automatické), moka konvička, french press, prekvapkávač.











